Григор Димитров не успя да спечели турнира в Истанбул. Българинът падна от аржентинеца Диего Шварцман със 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6. Навръх Великден българинът претърпя страшен кошмар, след като поведе с 1:0 сета и сервираше за мача при 5:3 гейма във втория срещу аржентинеца Диего Шварцман.

В този момент настъпи ужасяващ срив в играта на българина, който загуби втория сет с тайбрек. Още в края на втората част проблем с лявото бедро разколеба Григор, който започна да се движи по-трудно на корта. Димитров стана изключително изнервен и счупи две ракети до края на третия сет. Последната част завърши при резултат 6:0 гейма в полза на Шварцман. Това бе втори загубен финал за Григор Димитров от началото на годината след този в Сидни през януари.

Гледайте на живо - ТУК и ТУК!



ПЪРВИ СЕТ
Шварцман сервира много добре, но Гришо успява да се справи и достигна до равенство. Все пак аржентинецът взе своето подаване и излезе напред в резултата. Съперникът на българина обаче притисна максимално нашия тенисист и се стигна до равенство и при подаването на Гришо. Все пак той успя да вземе своето и изравни - 1:1.

Димитров усети момента за атака и се възползва от грешка на Шварцман, за да направи първи пробив в мача, който бе затвърден с лесен гейм за 3:1.

Шварцман затвори подаването си на нула с още един хубав бекхенд по правата и намалява за 2-3. Аржентинецът увеличи серията си на 7 поредни точки, което му даде три брейкбола. При втората Димитров изкара форхенд в аут и подари рибрейка на Шварцман - 3:3.

Григор дръпна с 40-15 при подаването на своя съперник и при втората възможност за пробив успя - 4:3.

Аржентинецът обаче показа предела на възможностите си при сервиса на Гришо. В един от най-дългите геймове, хасковлията допусна пробив, след като направи две поредни непредизвикани грешки при своето подаване - 4:4.

Григор Димитров обаче бе безмилостен при подаването на Шварцман и записа бърз пробив, след което застана на сервис за спечелване на сета. Българският тенисист обаче се огъна, а съперника му се възползва максимално от това и достигна до нов пробив - 5:5.

Брейковете продължиха и отново Гришо бе наред да излезе напред, след като постигна нов такъв, този път възползвайки се от пратени в аут две поредни топки от Шварцман - 6:5 за българина.

Нищо ново при сервирането на Григор - нов пробив в полза на аржентинеца и сетът ще се реши с тайбрек.

В него Димитров започна добре и дръпна с 4:1. До края Шварцман опита всичко, но след 7:5 в тайбрека Григор е на крачка от трофея.

Първият сет бе белязан от цели осем пробива.

ВТОРИ СЕТ

На старта на втората част Григор Димитров взе лесно подаването си и поведе с 1:0 гейма. Последва ПРОБИВ за българина за 2:0 гейма. Димитров затвърди пробива и поведе комфортно с 3:0 гейма. Шварцман най-после спечели свое подаване за 1:3 гейма, а след това направи ПРОБИВ за 2:3 гейма. ПРОБИВ на нула за Григор Димитров, който поведе с 4:2 гейма, а още в следващото си подаване българинът затвърди пробива и поведе с 5:2 гейма. Шварцман все пак остана в мача, взимайки подаването си за 3:5 гейма. ПРОБИВ за Шварцман, който остана в мача при сервис на Григор - 4:5 гейма, след което Шварцман затвърди пробива и изравни геймовете - 5:5. ПРОБИВ за Шварцман, с което поведе с 6:5 гейма. По време на този гейм Григор получи схващане в левия бедрен мускул и в следващите разигравания не се движеше по най-добрия начин на корта. ПРОБИВ за Григор, който изравни за 6:6 гейма. В тайбрека Диего Шварцман спечели със 7:4 точки, с което затвори сета със 7:6 гейма.

ТРЕТИ СЕТ

В началото на първия сет Шварцман поведе с 1:0 гейма, след което направи ПРОБИВ за 2:0 гейма. Шварцман дори затвърди пробива и поведе с 3:0 гейма. До края на сета Шварцман взе всичките геймове и спечели с 6:0 гейма.