Стив Джонсън си уреди нов мач с Григор Димитров след чиста победа над Жо-Вилфред Цонга с 6:3, 7:6(6) на Мастърса в Синсинати. Както е известно, американецът отстрани първата ни ракета в двудневна битка в третия кръг на "Уимбълдън" по-рано през сезона.

В петък пред Гришо се открива шанс да отмъсти на 26-годишния Джонсън, който тази година достигна до рекордното за кариерата си 21-о място в световната ранглиста.

Двубоят ще бъде първи от програмата при мъжете в петъчния ден и ще започне в 18:00 часа българско време.

Американецът започна силно срещата с Цонга и проби още при 2:1 в първия сет. Следващият гейм беше дълъг, но играта на французина бе изпъстрена с неточности и той изпусна няколко възможности за пробив, което доведе нещата до аванс от 4:1 за родения в Калифорния тенисист.

До края на сета Джонсън поддържаше преднината си от брейк и затвори частта с 6:3.

Във втория сет Цонга подобри нивото си на игра и опитваше да доминира в познатия стил главно с мощния си форхенд. Французинът обаче не съумя да пробие, а в тайбрека изпусна три поредни сетбола. Последният от тях бе отразен с впечатляващ форхенд ретур от Джонсън. Американецът дочака грешки от бекхенд в следващите две точки и успешно приключи мача, класирайки се на 1/4-финалите.

Часове по-рано Григор Димитров продължи напред след победа над Стан Вавринка с 6:4, 6:4.

До момента българинът е играл три пъти със Стив Джонсън - 1 победа и 2 загуби.