Григор Димитров ще играе с Ришар Гаске в трети кръг на Аустрелиън Оупън. Двубоят е в събота (21 януари) по обяд българско време. Двамата закриват програмата на централния корт, а преди тях на същия корт има четири двубоя.

Победата на Денис Истомин над Новак Джокович предизвика мощни реакции. Както заради отпадането на шампиона, така и заради възможността, която част от световните медии дават на Григор Димитров. Именно узбекът премахна Джокович от пътя на българина в тази част на схемата.

"С отпадането на Джокович сър Анди Мъри се превръща в безспорен фаворит. Има един човек в долната част на схемата обаче, който може да развали плановете му. Това е Григор Димитров. Българинът започна сезона с трофей от Бризбейн, който беше първи за него след две години и половина суша. Сега е моментът Димитров да сграбчи шанса към първата си титла от Големия шлем", пише британският "Телеграф".

Американският "Ю Ес Ей Тудей" допълва: "Григор показва невероятен тенис. Отпадането на Джокович обаче не трябва да го отпуска, а да го мотивира за достигане до втората седмица в Мелбърн, а защо не и до финала."

Програмата на "Rod Laver Arena" (започват в 02:00 ч.):
1. Доминика Цибулкова – Екатерина Макарова
2. Серина Уилямс – Никол Гибс
3. Рафаел Надал – Александър Зверев
4. Дария Гаврилова – Тимеа Бачински (не преди 10:00 ч.)
5. Григор Димитров – Ришар Гаске

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН