Президентът на ITF Дейвид Хагърти пристигна в България на официално, макар и кратко посещение. Хагърти бе посрещнат по обяд от боса на родната централа Стефан Цветков на ВИП изхода на летище София, а веднага след това двамата дадоха пресконференция.

Президентът на Международната тенис федерация ще остана в страната ни до утре, като му предстоят срещи с държавни ръководители, а утре от 9:30 часа в Заседателната зала на НСА „Васил Левски“ ще изнесе публична лекция като ще представи новостите в управлението на федерацията, както и тенденциите в развитието на тениса.

Преди да поеме ръководството на световния тенис през 2015 г., Дейвид Хагърти има дългогодишен опит като ръководител в Американската тенис федерация (USTA) и ITF. В момента той е член на борда на Залата на славата в тениса, а освен това е бивш президент на Асоциацията на тенис индустрията в САЩ.

Извън административните длъжности, Хагърти работи в сферата на производството на ракети за тенис. Хагърти беше избран за президент на Международната федерация по тенис през септември 2015 година на мястото на Франческо Ричи Бити, който се оттегли след 16 години и четири мандата на поста.