Нова телевизия ще бъде единствената национална телевизия, която ще излъчи на живо полуфиналния двубой от ATP Стокхолм Оупън между Григор Димитров и аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Мачът е от 14:00 часа днес.

Припомняме, че това е турнирът, на който Григор печели първата си титла при мъжете през 2013 г. и зрителите на Нова телевизия ще имат невероятната възможност да видят дали двубоят с един изключително силен съперник в лицето на аржентинеца, ще доближи най-добрият български тенисист към петата ATP титла в професионалната му кариера.

Григор Димитров изпитва особен сантимент към шведската столица не само заради титлата от 2013 г., но и заради годините, през които живее и тренира там още като юноша. Участието му в полуфинала на  ATP Стокхолм Оупън ще бъде част от постигане на голямата му цел за завръщане в Топ 10 на световната ранглиста.

"Ексклузивното излъчване на полуфинала от ATP Стокхолм Оупън доказва, че Нова Броудкастинг Груп е медийната група, която може да предложи наистина уникално телевизионно и спортно съдържание и да даде възможност на българските зрители да станат свидетели на едни от най-актуалните и големи спортни събития", пишат още от Нова телевизия.

Бившият №4 в света Дел Потро сега е чак на 63-ата позиция. Аржентинецът води с 3:0 успеха в преките мачове с Григор Димитров, като го победи веднъж този сезон. Това се случи на турнира в Щутгарт - 6:4, 6:2.