Цветана Пиронкова, която се класира за третия кръг на "Ролан Гарос" има амбиции да запише добро представяне в тазгодишната надпревара. Тя изрази задоволство от доброто си представяне след като във втория кръг попеди Йохана Ларсон (Швеция) със 7:5, 7:6(6) и ще мери сили със Слоун Стивънс или Вероника Сепеда Ройг.

"Когато съм постигала най-добрите си резултати, съм била в оптимална форма. Да не казвам голяма дума, но в момента се чувствам добре и затова смятам, че имам шанс и ще се боря. Когато харесваш турнира и мястото, това помага. Определено днес бях спокойна и показах. Уморена съм, защото се борих за всяка точка, но ще използвам утрешния ден, за да се възстановя и да имам сили за следващия двубой. Мисля, че съм в добра форма и имам шанс. Днешният мач беше тежък ментално и физически. В тайбрека си казах, че трябва да оставя всичко, което имам на кора, защото в третия сет нищо нямаше да се знае", призна най-добрата ни тенисистка.

"Йохана започна много агресивно. Трябваше ми малко време да вляза в мача и се радвам, че успях. Лека-полека намерих темпото си. Щастлива съм, че запазих добрата си игра от първия мач. Има възходи в тениса, има и не толкова добри моменти, но важно е да изчакаш на линия и да се възползваш от своя момент ", каза 28-годишната българка.

"Не ходя да гледам мачове на съперничките си, но ако имам възможност, ще отделя време да видя срещата между Стивънс и Сепеда. Не познавам Сепеда, но със Слоун имаме мачове и знам какво да очаквам. Мисля, че тя ще е победителка в този двубой."

Пловдивчанката сподели, че обича да гледа и сблъсъци при мъжете. Тя посочи и кои са любимците й.

"Федерер винаги е бил моят личен фаворит, следя мачовете на Григор и Джокович. Първите кръгове в Шлема са ми най-интересни, защото има нови имена и изненади. Това е периодът от мейджър надпреварите, който ми е най-интересен."