Garanti Koza Sofia Open обяви днес участието на белгиеца Давид Гофин, номер 11 в ранглистата на ATP World Tour, във второто издание на турнира.

Гофен има две титли от турнири на ATP. През 2016 г. тoй достигна до четвъртфиналите на Ролан Гарос и игра в една среща на финалите на ATP World Tour в Лондон. През сезона той също така достигна до финал в Токио и игра два последователни полуфинала в турнири  от сериите „Мастърс 1000“ - в Индиан Уелс и Маями.

“Чакам с нетърпение да играя в София, каза Давид Гофен. 2016 г. беше най-успешната в кариерата ми и бих искал да започна новия сезон на същото ниво. Нямам търпение също и да разгледам София.”

Давид Гофен се присъединява към звездния ансамбъл на Garanti Koza Sofia Open 2017 и ще играе заедно с Доминик Тийм, Григор Димитров, шампиона от 2016 г. Роберто Баутиста Агут и Виктор Троицки през февруари в “Арена Армеец”.

“Давид е изгряваща звезда и страхотна придобивка за турнира. Вече имаме потвърждение от трима играчи от топ 15 и общо четирима от топ 20. Щастлив съм, че българската публика ще се наслади на тенис на такова високо ниво”, заяви турнирният директор Пол Макнами.

Garanti Koza Sofia Open 2017 ще се проведе от 5 до 12 февруари 2017 г. в “Арена Армеец”. “Горещият билет” за най-голямото спортно събитие в София са в продажба в мрежата на Eventim. Цените им започват от 10 лв. Деца и пенсионери ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три, както и за седмичните билети. Зрителите могат да спестят до 160 лв., купувайки си седмичен билет.