Нова Броудкастинг Груп придоби телевизионните и интернет права за Делрей Бийч Оупън – следващия ATP турнир, в който Григор Димитров е потвърдил участие.

Надпреварата ще се проведе в Делрей Бийч, Флорида между 15 и 21 февруари. Участието на Григор Димитров в Делрей Бийч е първото след достойното му представяне на Аустрелиън Оупън. Очакванията са българинът да затвърди добрата си игра от началото на сезона и да достигне финалната фаза на авторитетната надпревара.

От 15 февруари, понеделник, до 19 февруари, петък, зрителите ще могат да гледат по четири двубоя всяка вечер. Началният час на ранните е от 19:30 и 21:30, а през нощта срещите са от 1:00 и 3:00 ч. българско време.

В събота, 20 февруари, е времето за решителните двубои – първият полуфинал е в 22:00 ч., а вторият е в три часа след полунощ. В неделната вечер от 20:00 ч. е финалът на двойки, а решителната среща от турнира по единично е с начален час 22:00.

Делрей Бийч Оупън е част от ATP World Tour 250 series. Предстоящото му издание събира едни от най-високопоставените играчи в 23-годишната история на турнира. В списъка блестят имената на Милош Раонич, Кевин Андерсън, Томи Хаас и Иво Карлович, който спечели турнира миналата година. В историята на надпреварата са триумфирали Тод Мартин, Лейтън Хюит, Ксавие Малис, Хуан Мартин дел Потро и Марин Чирич.

Заедно с двубоите по единично, зрителите ще могат да се насладят и на майсторски сблъсъци на двойки с участието на победителите от последните две издания Боб и Майк Браян.

Зрителите на Диема Екстра ще могат да следят любопитни подробности и коментари за двубоите на Григор Димитров, отразени със специална студийна програма, в която ще бъдат анализирани най-важните моменти и ключовите отигравания от мачовете с негово участие.

Освен по Диема Спорт HD и Диема Спорт 2 HD, Gong.bg разкрива специална секция „Голям тенис с Gong.bg”, която ще стартира на 15 февруари. На сайта потребителите ще могат да проследят всички актуални новини от турнира и богато видео съдържание – подбрани моменти от турнира, аудио, видео галерии и всичко, свързано със събитието. Всички срещи от турнира ще се излъчват онлайн в GongPlay, а в социалните мрежи спортните фенове ще могат да следят двубоите и през Facebook страницата на Gong.bg.