Смятаният за най-добър тенисист на клей Рафаел Надал засипа с похвали следващия си съперник Григор Димитров. Двамата ще премерят сили в четвъртфинал на турнира от сериите „Мастърс” в Монте Карло. Двубоите на испанеца и българина от осминафиналите бяха по едно и също време и завършиха с един и същи резултат 6:2, 6:4. Това ще е втори мач между двамата. Преди четири години българинът загуби от Надал в Ротердам.

"Със сигурност ми предстои много труден мач независимо дали ще играя срещу Димитров, или Майер. Димитров играе наистина страхотно. Той е бъдеща тенис звезда. Винаги когато си млад, имаш нещо допълнително в плюс", сподели Надал след успеха си над германеца Филип Колшрайбер.

"Чувствам се спокоен. Имах някои нелеки моменти миналата година, а сега съм тук и това е добра новина. Печеленето на мачове е много важно за мен днес. Всеки път, когато имам шанса да изляза на корта и да играя добре, се чувствам конкурентен. Чувството наистина е страхотно", допълни испанецът, който има 44 поредни победи в Монте Карло.