Нов резил за Григор Димитров! Първата ни ракета приключи участието си на тенис турнира в Мадрид още в първия кръг. Дни след като загуби по кошмарен начин финала в Истанбул, днес българинът продължи с разочароващото си представяне на корта. Гришо допусна поражение с 6:7(3), 3:6 от намиращия се на 46 позиция в ранглистата испанец Пабло Кареньо-Буста и си тръгва рано от надпреварата в испанската столица. Двубоят между двамата продължи час и 42 минути.

За 24-годишния испанец това е първи успех от 4 мача срещу Григор Димитров (3 на ниво АТР). Испанецът взе и сладък реванш за поражението от българина именно на старта в Мадрид преди 2 години.

Във втори кръг Кареньо Буста ще се изправи срещу Жил Симон, който в понеделник постигна победа в 3 сета срещу Маркос Багдатис. 

Първи сет
Срещата започна равностойно, като двамата тенисисти печелеха без особени затруднения сервис геймовете си. В деветия Кареньо-Буста осъществи пробив и в следващия гейм сервираше за спечелва на сета. Димитров обаче демонстрира характер и върна пробива за 5:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек. Испанецът поведе с 3:1 точки, а след това хвана българина неподготвен на мрежата. Гришо намали пасива си след аут на Пабло и смяната на полетата дойде при 2:4. До края българинът не съумя да навакса пасива и загуби с 3:7, с което и сета.

Втори сет
Втората част започна кошмарно за българина, който допусна проби в първия си сервис гейм. Впоследствие Кареньо-Буста поведе с 3:0. В следващите геймове няма изненади и въпреки опитите на българина да върне пробив, това така и не се случи. В крайна сметка 24-годишният испанец взе сета с 6:3, с което и мача.