Григор Димитров се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън, след като записа труден успех с 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 над корееца Чун Хьон. Азиатецът създаде доста проблеми на българския тенисист с прецизната си игра, докато Гришо на моменти прибързваше и това водеше до грешки. В следващия си мач Димитров ще се изправи срещу Ришар Гаске, който спечели с 6:1, 6:1, 6:1 двубоя си срещу Карлос Белок. Това ще бъде седми мач между Гришо и французина, като последната среща между двамата през 2016 година завърши с успех за българина в Шанхай. Гаске спечели предишните пет двубоя в Дубай (2011), "Ролан Гарос" (2012), Банкок (2012), Рим (2013) и "Уимбълдън" (2015).

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна добре за Григор Димитров, който спечели първия гейм при свой сервис на нула. След това обаче всичко се обърна. Чун Хьон показа по-агресивна игра и по-голяма точност на ударите. Българският тенисист действаше припряно и имаше големи проблеми с пласирането на своите удари. Това позволил на корееца два пъти лесно спечели своите сервис геймове, а освен това направи три пробива за спечелването на сета.

ВТОРИ СЕТ
Димитров отговори на загубената първа част по най-добрия начин. Той направи пробив още в първия гейм на втория сет, а след това го затвърди, взимайки своето подаване. В следващия гейм Гришо имаше шанс отново да пробие сервиса на Чун Хьон, но кореецът спаси брейкпоинта и спечели подаването си. Двамата продължиха лесно да печелят своите сервис геймове, но българинът имаше предимството на пробива в началото. Това му позволи да спечели частта при втория си сет бол и така изравни резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Частта не започна добре за хасковлията. Корейският му съперник направи равен пробив и поведе с 2:0, но българският тенисист веднага върна брейка, а след това при свой сервис го затвърди и изравни резултата. Димитров направи нов пробив в седмия гейм на сета и поведе с 4:3, а след това взе подаването си, за да се окаже на един гейм от спечелване на частта. Това стана факт в десетия гейм, когато Гришо се възползва от втория си сет бол, при който постигна ас. Веднага след това Григор Димитров взе медицински таймаут заради проблем със стъпалото на левия крак.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Тази част, която се оказа заключителна, започна равностойнно, въпреки че още в първия си сервис гейм Гришо имаше проблеми. Той спаси четири брейкбола, а след това изравни за 1:1 едва при втория си геймбол. Българинът направи пробив за 3:2, който ведната след това затвърди. След това Григор Димитров пропиля два скрити мачбола, за да допусне пробив и изравняване на резултата за 4:4. Хасковлията върна брейка още в следващия гейм. Това позволи на Димитров да сервира за спечелване на мача. Той стигна до победата още при първия си мачбол при 40:30.

 

 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН