Пол-Анри Матийо скочи на президента на Френската федерация по тенис Бернар Гуидичели, който обяви, че 35-годишният спортист не заслужава „уайлд кард“ за „Ролан Гарос“. Матийо обаче попадна в основната схема на Откритото първенство на Франция, след като спечели три мача в квалификациите, и в първия кръг ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен.

„Стига толкова с прощалните „уайлд кард“. Матийо не е бъдещето, неговата кариера по-скоро в края си“, заяви в началото на седмицата Гуидичели, който отказа „уайлд кард“ и на двукратната шампионка от турнира Мария Шарапова.

Матийо, който два пъти е достигал до четвъртия кръг на „Ролан Гарос“, отговори на думите на шефа на френската федерация в днешното издание на авторитетния спортен вестник „Екип“.

„Това може да каже само някой, който не познава високото ниво на спорта. Имах контузии, на бедрото и прасеца, заради които не играх между шест и осем седмици. Те обаче не знаят това. Не мога да разбера действията ми. Това е неуважително отношение“, заяви Матийо, който през 2008 година достигна до номер 12 в световната ранглиста.