Купа на хърватския ас в тениса Марин Чилич ще бъде голямата изненада на най-престижния тенис турнир за знаменитости у нас "Асикс Мастърс". Тя е предоставена от бившия международен съдия Детелин Баялцалиев, който традиционно осигурява трофеите на именития турнир от календара на АТР в Истанбул. Трофеят е абсолютно същият, но все още не се знае кой ще го получи.

Всички знаменитости на "Асикс Мастър" ще получат статуетки, а първите четири двойки ще бъдат наградени с купи. Дуелите започват в неделя сутрин в 10 часа на комплекс "Глория Палас" в Горна баня. В своя традиционен стил организатор №1 Любо Ганев "заповяда" на дъжда да спре до събота вечер. Според метереологичните прогнози от неделя времето се оправя и няма да има проблеми с тенис шоуто.

Защитаващият титлата си Бойко Борисов в тандев с Катина Симеонова трябва да започне в първи кръг срещу Явор Цаков и Йордан Христов. Това отрети жребият за турнира, направен от жури в "Глория Палас". В другия край на схемата фаворит №2 е двойката Йордан Лечков - Георги Илиев-Майкъла. Първите им съперници ще бъдат Асен Григоров и Васил Димов.

Най-добрият тенисист в осмото издание на турнира ще получи специална награда от вестник "Труд". Борд от тенис корифеи ще определи кой най-много заслужава приза.

Входът за атракцията е безплатен. Победителят трябва да бъде излъчен до 14 часа, за да могат всички по-късно да се отдадат на футболните емоции с вечното дерби ЦСКА - Левски.