Григор Димитров надделя над Бьорн Франтаджело (САЩ) с 6:3, 6:4, 6:2 на старта на "Уимбълдън" и прекъсна черна серия от 6 поредни загуби във всички турнири. Гришо, който за последно се поздрави с успех на полуфиналите на турнира в Истанбул през април месец, демонстрира днес силен тенис и не остави съмнение в превъзходството си над поставения под номер 112 в световната ранглиста американец.

Във втори кръг в Лондон Димитров ще се изправи срещу победителя от срещата Янко Типсаревич – Жил Симон. 

Първи сет
Срещата започна равностойно, като двамата тенисисти печелиха сравнително лесно сервис геймовете си. Първият пробив дойде в шестия гейм, когато българинът поведе с 40:30, след което изчака грешка на опонента си и направи 4:2 в своя полза. В крайна сметка Димитров спечели сета с 6:3.

Втори сет
Втората част започна по перфектен начин за Димитров, който проби подаването на съперника си и открива резултата в сета. До края двамата тенисисти спечелиха сервис геймовете си и в крайна сметка българина поведе с 2:0 сета.

Трети сет
Димитров започна ударно третия сет, пробивайки съперника си на 0 още в първия гейм. В петия гейм българинът отново спечели подаването на Фратанджело за 4:1. До края нямаше пробиви и крайна сметка първата ни ракета взе частта с 6:2, с което и мача.
Схема, резултати и участници на "Уимбълдън" при мъжете - ТУК !!!
Схема, резултати и участници на "Уимбълдън" при жените - ТУК !!!