Най-добрият ни тенисист Григор Димитров за трета поредна година отпадна още в първия кръг на "Ролан Гарос". Българинът беше елиминиран от сърбина Виктор Троицки на старта след загуба в петсетов мач - 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6.

Двубоят в Париж продължи 3 часа и 45 минути, а сред зрителите на трибуните беше половинката на Димитров - американската певица Никол Шерцингер.

С поражението от 22-ия в света Григор спази традицията да губи още първите си мачове в турнирите, в които участва последните два месеца. Освен това Димитров продължи черната си серия и вече е с четири поредни загуби този сезон.

Първата ни ракета започна колебливо срещу Троицки. В откриващия си сервис гейм Григор стартира с двойна грешка. Все пак взе подаването си, а още в следващия гейм реализира ранен пробив на нула за 2:0. Заемащият 36-ата позиция в ранглистата българин нямаше затруднения да направи резултата 3:0, а в четвъртия гейм Троицки намали на 1:3. В петия гейм Димитров отново прояви колебание, негова грешка от бекхенд доведе до шанс за пробив пред Троицки. Секунди по-късно българинът прати форхенд аут и се пропука за 2:3, но веднага след това поправи стореното с брейк на нула за 4:2. В началото на седмия гейм Димитров скъса кордаж и се наложи смяна на ракетата, но това не му попречи да увеличи разликата на 5:2. След това българинът имаше имаше две сетбола и след грешка на Троицки затвори частта след 37 минути - 6:2.

В началото на втория гейм 30-годишният сърбин спечели подаването на Димитров за 1:0, а след това затвърди преднината си - 2:0. В четвъртия гейм на втората част Димитров отново скъса кордаж. До осмия гейм на този сет двамата тенисисти взимаха убедително подаванията си, но при 5:3 Троицки стигна до два сетбола при начален удар на Григор. Първият беше спасен, но след бекхенд в мрежата на българина той отново изпусна сервиса си, а с това и частта - 3:6 и 1:1 сета.

В третата част отново имаше ранен пробив - този път в актива на 25-годишния Григор. Печеливш удар от форхенд му донесе брейка за 1:0. Авансът на Димитров се запази, като в шестия гейм той направи две двойни грешки и даде брейкпойнт на съперника. Сърбинът отбаче не се възползва и изостана с 2:4. Драматичен беше развоят на осмия гейм. При свой сервис Григор поведе с 40:0, но позволи на Троицки да изравни точките. Именно в този гейм зрителите на корт номер 3 видяха и най-дългото разиграване в мача от цели 34 удара. То беше спечелено от сърбина, който все пак осъществи и ценния пробив за 4:4. Следващите два гейма бяха поделени, а в 11-ия Григор нанесе своя удар, записвайки нов брейк за 6:5, а след това със солиден сервис си осигури и успеха в сета - 7:5.

В четвъртата част Григор имаше пробив аванс при 3:1. И в този сет обаче българинът скъса кордаж на ракетата си - за трети път в двубоя. В осмия гейм Троицки изравни за 4:4. Резултатът се движеше гейм за гейм, като при 5:5 Григор пропиля два брейкпойнта. След това той беше наказан, а сърбинът реализира брейк в последния момент за 7:5 и доведе мача до решаващ пети сет, в който се наложи с 6:3, печелейки срещата.

Съперник на Троицки във втория кръг на "Ролан Гарос" ще бъде сънародника му Душан Лайович.





РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК !!!

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА "РОЛАН ГАРОС" - ТУК!!!