Григор Димитров постигна трудна победа срещу румънеца Адриан Унгур - 7:5, 4:6, 7:5, което му осигури класиране на 1/4-финалите на турнира в Истанбул. Българинът се озори максимално срещу №194 в световната ранглиста.

Григор не изигра най-добрия си тенис в първия си мач от тазгодишното издание на надпрерата в Истанбул, на която миналата година достигна до полуфинал, където беше спрян от Пабло Куевас.

Мачът на Димитров с Унгур продължи 2 часа и 13 минути, а в следващата фаза поставеният под номер 2 в схемата българин ще се изправи срещу Роберто Кабрайес Баена (Испания) или шестия поставен Иржи Весели (Чехия).

Срещу румънеца Гришо показа нервна игра, като дори си позволи да счупи ракетата си. Това се случи във втория сет, а хасковлията демонстрира нервен изблик при 5:4 за Унгур, след което допусна пробив и съперникът изравни сетовете.

В решителната раст Димитров не успяваше да направи последната крачка на сервис на съперника, а при 3:3 пропиля нови три шанса след загубена размяна от основната линия, удар с рамката на ракетата и уинър на линията на румънеца. Унгур поведе с 5:4 с безапелационен гейм на нула и този път Григор трябваше да сервира за оставане в мача. Димитров мина през тежкия психологически момент с ас за 5:5. В следващите минути българинът най-после се добра до пробива, който търсеше в последните два сета и се оттегли в стола за почивка с преднина от 6:5. Григор не се нуждаеше от повече шансове и сложи край на спора с бърз сервис гейм на нула - 7:5.

АДРИАН УНГУР - ГРИГОР ДИМИТОВ 5:7, 6:4, 5:7