Григор Димитров често тренира с тенисисти, с които потенциално може да се срещне в по-преден етап на турнира, в който ще участва. Най-добрият български тенисист проведе съвместно занимание с Рафаел Надал. Двамата могат евентуално да се срещнат в четвърти кръг на силния турнир в Маями, ако преди това спечелят срещите си.

Гришо ще си почива на старта и ще започне надпреварата срещу аржентинеца Гуидо Пея или квалификант във втори кръг. Най-сериозното име за негов съперник в третия кръг е американецът Стийв Джонсън, а за четвъртия българинът може да очаква Надал.

Преди тренировката си с най-популярния испански тенисист Григор Димитров взе участие заедно с други звезди в тениса като Моника Пуиг, Джак Сок и Катрин Белис в детския ден преди турнира в Маями. В посветения на децата ден организаторите бяха предвидили различни състезания и предизвикателства за малчуганите на корта и извън него. Гришо се наслади на времето си с ентусиазираните деца и се зареди с допълнителна положителна енергия за турнира.