Григор Димитров загуби с 6:4, 4:6 8:10 от Анди Мъри в демонстративен мач, игран в Глазгоу. Събраните средства от двубоя ще бъдат предоставени на фондацията "Бъдеще на младите", както и на UNICEF, чийто посланик във Великобритания е Мъри.

Световният №2 носеше специално устройство, което да измерва моментите, в които „взима правилните решения на корта“ (използва нужната сила според конкретната ситуация и се движи по начин, който не предразполага към контузии).

Двамата тенисисти сътвориха редица атрактивни отигравания и сътвориха оспорван първи сет. При 5:4 Григор осъществи единствения пробив в частта, с което я спечели.

Димитров допусна пробив в третия гейм на втората част, но възстанови равенството сравнително бързо с пробив на нула за 3:3. Веднага след това обаче българинът допусна нов брейк 3:4. Той спаси сетбол на световния №2, но въпреки това шотландецът изравни сетовете.

Решителната част се играеше до 10 точки. Анди Мъри набързо поведе с 0:3, задържа аванса си и стигна до три мачбола, а българинът успя да неутрализира два от тях. С последната си възможност шотландецът триумфира пред родна публика.

В мач на двойки братята Анди и Джейми Мъри ще се изправят срещу българина и легендата Тим Хенман.