Григор Димитров демонстрира много добро настроение преди участието си на благотворително тенис шоу, организирано от Анди Мъри в Глазгоу. 25-годишният българин ще се изправи срещу световния номер 2 от 21:30 часа тази вечер, а приходите от двубоя ще отидат за организация "Бъдещето на младите хора", както и за УНИЦЕФ, чийто британски посланик е Мъри.

Мачът ще бъде във формат 2 от 3 сета с шампионски тайбрек.

Освен срещата на сингъл между Димитров и Мъри, ще има и мач на двойки, в който партньор на Григор ще бъде легендата Тим Хенман, а техни съперници ще бъдат Анди и брат му Джейми.

"Никога не съм бил в Шотландия. Щастлив съм да отида и да прекарам отново малко време с Анди на корта", каза Димитров в интервю за "Скай Спортс".

Запитан дали би облякъл килт (б.р - традиционна шотландска поличка), Григор отговори: "Ще го направя, със сигурност. Нямам, но се надявам, че Анди или брат му ще ми заемат. Но ще сложа само, ако се наложи", заяви с усмивка българинът.

"Доволен съм, нямам контузии. Работя много на корта и извън него и се чувствам щастлив. Наслаждавам се на тениса си, на пътуванията и това те кара да бъдеш усмихнат", добави Григор.