Григор Димитров даде обширно интервю за френското издание "L'equipe", в което говори открито за спадовете и върховете в кариерата си. Най-добрият български тенисист, който вчера отстъпи с 1:2 сета на Новак Джокович от 1/8-финалите на турнира в Париж, сподели, че осъзнал грешките си в миналото и е мотивиран да не ги допуска за в бъдеще. Той говори и за момента, в който е трябвало да напусне като малък България.

"Мисля, че вече станах по-независим тенисист. Чувствам, че сега имам по-голям контрол върху играта си, върху кариерата ми. Зад тези резултати не се крие никаква тайна. Винаги съм обичал да работя, винаги съм обичал да ставам сутринта и да тренирам”.    

Димитров допълни, че в миналото е бил нетърпелив и не е разбирал как може да загуби от тенисист, когото винаги е побеждавал в миналото. Българинът е категоричен, че в момента изпитва много по-голям респект както към играта, така и към опонентите си. 

"Няма да забравя финала с Шварцман в Истанбул. Загубих и реагирах ужасно. Извиних му се, след като се успокоих. Той ми каза, че ме разбира. Kaкто и да е... малко хора могат да разберат емоциите на корта". 

„Най-тежко ми беше през 2015 година, когато имаше огромен спад в играта ми и в класирането му в ранглистата. Даже обмислях да се оттегля за известно време, но щях да подведа много хора. Не можех да допусна подобно нещо. Казах си: "Не се обезкуражавай! Просто си уморен". Всеки обаче минава през трудни моменти... Отне ми време да осъзная всичко това.”, призна Григор Димитров. 

На въпрос дали му е било трудно да напусне като малък България, Гришо заяви: "Напротив. Бях изключително щастлив даже. Казах на родителите си, че искам да стана професионалист. Ако исках да изпълня мечтата си, нямаше как да не напусна родината си. Горд съм, че съм българин, но наистина трябваше да си тръгна, за да успея", добави Гришо.