Григор Димитров ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Двамата досега са изиграли само един мач помежду си в турнирите от АТР. Печели го Гришо на 1/16-финалите на Откритото първенство на САЩ през 2014 година. След битка в четири сета нашето момче ликуваше след 0:6, 6:3, 6:4, 6:1.

Както е казал народът, не е важно как ще започнеш, а как ще завършиш. А началото на Гришо преди две години и половина беше кошмарно. Той загуби първата част, без да спечели нито гейм.

Впоследствие обаче Димитров се окопити и успя да се измъкне от конфузната ситуация. Вторият сет приключи 6:3 за хасковлията, а в третия беше най-драматично. Той започна с пробив в полза на Григор Димитров, който беше затвърден при последвалия негов сервис гейм. Последва нов пробив в подаването на Гофен и спечелен собствен сервис гейм на Гришо за 4:0. След това белгиецът взе първата си точка в сета, която беше последвана в пробив в подаването на българина.

Гофен продължи възхода в играта си, спечели сервиса си, осъществи нов пробив и изравни за 4:4. Григор излезе от кризата, реализирайки пробив и получавайки шанс да спечели третата част при собствен сервис. Димитров взе подаването си на нула и спечели частта след 55 минути игра.

В четвъртия сет Гришо отново поведе с 4:0 гейма, но този път не позволи обрат. Най-добрият ни тенисист буквално попиля съперника си, газейки го с 6:1.

Трябва да отбележим, че Григор и Давид са играли още три пъти - в турнирите на по-ниско ниво Чалънджъри и Фючърси. Трите срещи са през 2010 година и Гришо е отново победител. Първо в Германия той печели два пъти - 4:6, 6:1, 6:4 и с 6:1, 7:6 (3), а след това ликува и в Женева с 6:3, 7:5

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН