Григор Димитров се класира на финал на турнира в Истанбул, след като надделя над Иво Карлович със 7:6 (0), 7:6 (2). На финала българинът чака победителя от двойката Федерико Делбонис - Диего Шварцман. Финалът е в неделя от 17:00 часа българско време.

"Беше ми много трудно, но успях да покажа своята игра. Той сервира невероятно. Има и други момчета в тура, които сервират добре, но има един специален играч, който има какво да им покаже. Бях концентриран във важните моменти и успях да спечеля", коментира Григор Димитров веднага след победата.

Той получи и два въпроса от дечица, които бяха допуснати на корта. Първият въпрос бе: "каква е тайната за успеха", а Григор отговори: "Истината е, че трябва да се работи здраво през цялото време и да имаш хора, които да те подкрепят като семейството. Трябва да попаднеш на подходящ екип хора, които да ти покажат как стават нещата."

На въпрос, харесва ли му Истанбул, Димитров отвърна: "Да, харесва ми. Много голям град е, има убийствен трафик, но всичко е наред. Нямам много възможности да обиколя наоколо, но направих малка разходка."