Организаторите на тенис турнира в Марсилия не скриха разочарованието си от отказа на Григор Димитров да се включи в надпреварата. Главният директор на състезанието Жан-Франсоа Каужой заяви, че разбира българина.

„Mного се надявах Григор да участва на турнира. През 2009 година ние му дадохме една от нашите уайлд кард, за да може да направи своя дебют на турнира в Марсилия. Той почти победи Жил Симон, който по това време бе номер 8 в света. Димитров дори сервираше за спечелването на мача...Аз инвестирах в него, защото обичам начина, по който той играе и неговия характер“, коментира Каужой.

„От началото на годината той изигра много мачове и натрупа много победи. Той натрупа много умора, което е разбираме – повече психическа, отколкото физическа. В София той игра пред своя публика и спечели, както направи и преди това в Бризбейн. Освен това стигна до полуфинала на Откритото първенство на Австралия. В Ротердам се представи малко по-слабо. Сега той се нуждае от почивка“, добави главният директор на тенис турнира в Марсилия.

„Ние нямаме нужда от това да рискуваме с играч, който не е на 100% готов, защото рискуваме той да загуби още в първия кръг“, каза още Жан-Франсоа Каужой.