Честта да играе за България е сбъдната мечта за втората ракета на отбора по тенис за Купа "Дейвис"Димитър Кузманов. Той не игра в плейофа за оставане във втора група на Евро-африканската зона поради контузия в гърба. Той коментира и липсата на Григор Димитров в отбора, което пречи на останалите играчи

„Обичам държавата си. Това е една моя мечта, която съм изпълнил и която се надявам да продължавам да изпълнявам.  И наистина може би най-тежкия ми ден, наистина, наистина бе този в Тунис, тъй като чувството да си там, че можеш да помогнеш, че си във форма и да бъдеш отстрани и да не можеш да направиш нищо, наистина е доста тежко, но това просто е живота и се опитвам да мисля оптимистично“, заяви тенисистът пред Нова телевизия.

"В момента правя рехабилитация с най-модерните уреди, взимам медикаменти и докторите ми поставят инжекции в мускулите, оказа се, че е възпаление на мускула на гърба, което е добре – няма разкъсване" добави той.

"Когато имаме играч като Гришо, ние сме абсолютни фаворити във Втора Евро-Африканска група и имаме шансове за изкачване в Първа. Но когато той не участва, е доста трудно да успеем да преборим другите отбори. Опитваме се да компенсираме неговата липса, но е трудно, когато играеш без най-добрия си играч. Не искам да давам оценки. И ние също пренебрегваме доста турнири и част от програмата си, но аз винаги намирам време да играя за България и винаги ще го правя. ", каза Кузманов. 

"Тунис беше преодолим отбор, но все пак те играха с първата си ракета Малек Джазири, преодолими бяха, но със сигурност щеше да стане тежък мач. Аз бях в чудесна форма и наистина имах огромно желание да играя, да се противопоставя на Малек Джазири", добави втората ни ракета.

"От началото на годината започнах да играя в по-големи турнири, преминах на следващото стъпало. Записах няколко мача и от ATP-веригата като първия беше тук в София. Започнах да играя много добре на чаланджърите, които са с наградни фондове над 50 хиляди долара. Тази година преодолях няколко пъти квалификациите, стигнах четвъртфинал. Мисля, че се развивам много по-добре от миналата година, макар че нямам толкова спечелени титли, но за мен е не са важни толкова титлите, колкото прогреса ми в играта. В момента съм на 286-то място. Важна е ранглистата, до толкова до колкото тя ти позволява да играеш в по-големи турнири. Позволява ти да играеш в турнирите от Големия шлем, която беше и моята цел тази година… За жалост и на трите турнири от Шлема не ми достигнаха около 15-тина места. Сега тази травма може би ще ми попречи да се боря за квалификацията за "US Open", но важното е, че се подобрявам и се надявам да участвам догодина”, добави Димитър Кузманов.