Новият шампион на Англия Лестър получи изключително любопитна похвала и неочаквано сравнение за своя успех. Американският актьор Марк Хамил обяви, че „лисиците“ са били като Люк Скайуокър и неговото израстване от фермер до джейдай и супер герой в епизодите IV, V и VI на сагата „Междузвездни войни“.

"Повечето хора не знаят какво е да бъдеш аутсайдер и недооценен. Аз играх ролята на Люк, който беше в идентично положение като Лестър, но в крайна сметка и изненадаха всички и стигнаха до върха. Това е фантастично и съм изключително щастлив от това, което направиха футболистите", каза Хамил в интервю за „Сън“.

Хамил сравнява защитниците на „лисиците“ Уес Морган и Роберт Хут с Чубака. Според него Н'Голо Канте, Рияд Марез и Каспер Шмайхел са се представили като джедаи през целия сезон. Актьорът засипа с похвали и Джейми Варди, а според него мениджърът Клаудио Раниери е бил истински Йода.

„Лестър, поздравления за титлата. Всички се радваха на вашия успех. Искам да ви кажа, че силата беше с вас през този сезон, ще бъде с вас и занапред“, обяви 64-годишният Хамил.