Зрителите на световната квалификация между Англия и Литва (2:0) останаха озадачени от нещо по лицето на Джейми Варди, който вкара втория гол. Нападателят на Лестър влезе като резерва в 60-ата минута на мястото на автора на първото попадение Джърмейн Дефоу.

Още при смяната феновете забелязаха тъмната ивица около лявото око на Варди. Веднага започнаха съмненията, че нападателят на Лестър се опитва да въведе някаква нова мода чрез гримиране на едното око за мачовете. Не закъсняха и сравненията с певеца на нюуейв групата „The Cure” Робърт Смит и с австралийския комик Тим Минчин. Имаше и такива, които сравниха Джейми Варди с Алекс ДеЛардж – героя на актьора Малкълм Макдауъл от култовия филм на Стенли Кубрик „Портокал с часовников механизъм“.

Всички подозрения бяха разсеяни от самия Джейми Варди, който разкри причината за оцветяването на лявото му око. Оказва се, че това е синина.

„Това е просто обикновен инцидент. Става дума за футбол. Окото ми изглежда реши да направи удар по топката“, обяви 30-годишният английски национал.

Алекс ДеЛардж от филма "Портокал с часовников механизъм"

Музикантът Робърт Смит от "The Cure"

Комикът Тим Минчин