Сенегал е първият 1/4-финалист в турнира за Купата на африканските нации в Габон. “Лъвовете на Теранга” сразиха Зимбабве с 2:0 и записаха втора победа в група „B”, като преди последните срещи не може да бъдат изместени от първото място в групата.

Една от звездите на Ливърпул Садио Манес (9) отново белесна за сенегалците, разписвайки се след асистенция на колегата си в атака Балде Кейта от Лацио. Мане се бе разписал и в първия мач на Сенагал срещу Тунис (2:0). Малко след неговото попадение и нападателят на Сент Етиен Анри Сайве (13) съкруши „воините” от Зимбабве, които така и не успяха да се съвземат от шока с двата бързо допуснати гола. До края на мача воденият от Алиу Сисе тим не инкасира попадение и регистрира втора чиста победа в надпреварата след 2:0 и срещу Тунис в първия кръг.

Така Сенегал събра пълен актив от 6 точки и е непоклатим от първото място в групата преди последния си мач срещу Алжир, който се нуждае от задължителна победа и дори при такава не е сигурно, че ще се класира за 1/4-финалите. В другата среща Тунис и Зимбабве излизат в директен спор за второто място в групата. При равенство в този мач „картагенските орли” ще се класират за следващата фаза, след по-рано днес надвиха алжирците с 2:1 и имат предимство в директния сблъсък. Зимбабве би се класирал напред само при победа.

РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА ОТ КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ - ТУК!

НАЙ-ДОБРИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ ЗА КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ!!!