Втори футболист след френския национал Димитри Пайе е решил да напусне Уест Хям през зимния трансферен прозорец. Става въпрос за нападателя Джонатан Калери, който обвини клуба, че не получава достатъчно шансове за изява. Той изпитвал носталгия от първите си дни в Лондон, а Уест Хям не предприели нищо, за да му помогнат. Аржентинецът се чувствал изолиран в апартамента си, но никой не му помогнал в ученето на английски език. На тренировъчното игрище пък усещал неприязън от водещите футболисти.

Българският ЦСКА е вариант за аржентинския нападател, а за интереса към него от страна на "червените" се заговори в края на 2016 година.

„Чуковете” взеха Калери миналото лято под наем до края на сезона от уругвайския Депортиво Малдонадо. 23-годишният футболист обаче все още няма мач като титуляр в английския елит, записвайки 9 участия като резерва.

Калери е роден на 23 септември 1993 г. в Буенос Айрес. Той е племенник на бившия аржентински национал Нестор Фабри. Защитникът игра на световното през 1990 г. и след това дълги години във Франция. Джонатан започва кариерата си в Ол Бойс - тима, от който тръгва и вуйчо му. На 1 юли 2014 г. Карлос Бианки го привлича в гранда Бока Хуниорс.

С екипа на Бока той става шампион, като бележи 10 гола в 26 мача. След това тимът прави дубъл. След това обаче Калери решава да подпише договор с уругвайския Депортиво Малдонадо и веднага е пратен под наем в бразилския гранд Сао Паулу. Дебютира на 3 февруари тази година в мача срещу Универсидад Католика за Копа Либертадорес. На 13 юли играе последния си мач за този отбор, като обявява, че е изкарал 6 прекрасни месеца. В пет мача за първенство има цели 3 точни попадения.

През август Уест Хям обявява, че е взел Калери под наем. Той дебютира на 21 август в мача срещу Борнемут. Джонатан Калери бе и в състава на Аржентина за олимпийските игри в Рио. Там той игра и в трите мача на отбора, който изненадващо отпадна още в груповата фаза, след като остана трети след Португалия и Хондурас. Калери вкара и един гол при победата с 2:1 над Алжир.