Защитникът Рафаел Лима е един от футболистите на Чапекоензе, който не попаднаха в групата на тима за финала с Атлетико (Меделин) от Купата на Южна Америка. Бранителят е бил капитан на тима в продължение на няколко години. След като Чапекоензе започва да се подвизава в бразилски елит 30-годишният Рафаел губи титулярното си място. Това е и причината той да не се качи в самолета-ковчег, който погуби голяма част от неговите съотборници, треньори и ръководители.

"Не мога да повярвам.  Четири последователни години бях капитан на отбора. През последния сезон не играх много, но никога не съм спирал да се боря за мястото си. Много исках да бъда на мача. Поради една или друга причина не заминах за Колумбия. Бог реши да ме предпази. Тъжен съм, треперя... Утре обаче ще мога да прегърна дъщеря си. А моите братя... те няма да могат", каза през сълзи Лима.

"Повечето ми съотборници имаха изключителни качества. Със сигурност нямаше да играят още много време тук, защото щяха да ги забележат и да отидат в по-големи клубове. Сега обаче не бива да говорим за тях като за футболисти, а като за приятели и братя", добави бранителят.

Припомняме, че освен Рафаел Лима, за Меделин не потеглят още Ненен, Демерсон, Марсело Бук, Андей, Йоран, Мартинучо, Мойзес и Нивалдо.

ВСИЧКО ЗА ТРАГЕДИЯТА КРАЙ МЕДЕЛИН - ТУК