Залцбург надви Шалке с 2:0 в мач без значение от група I на Лига Европа. Гостите предсрочно си бяха осигурили участието в елиминациите на турнира и пристигнаха спокойни в Австрия. Жуниор Кайсара излезе титуляр за "кралскосините". Бившият защитник на Лудогорец остана на терена до края на срещата. Шлагер откри в 22-ата минута след асистенция на Лазаро. Куриозна ситуация се получи в 4-ата минута на добавеното време. Вратарят на гостите Фабиан Гифер се беше включил в атака в опит за търсене на изравнителен гол и веднага беше наказан. Радошевич получи пас в половината на съперника, овладя топката и без проблеми вкара в празната врата за крайното 2:0.


В другата среща от групата Ница надви Краснодар с 2:1. Бившият халф на Левски Жоазиньо игра цял мач за руския тим. За Ница в игра след дълго отсъствие пък се завърна Марио Балотели, който получи жълт картон през първото полувреме. Фьодор Смолов откри резултата в полза на гостите в 56-ата, но радостта им беше твърде кратка. В 61-ата Краснодар остана с 10 души на терена, след като Гранквист получи червен картон след глупаво нарушение в пеналта. Отсъдената дузпа беше реализирана от Босети за 1:1 в стил "Паненка". В 77-ата минута Ле Маршанд се разписа след разбъркване в наказателното поле на гостите и направи обрата пълен - 2:1.

На първо място в групата финишира Шалке (15 т.), втори остана Краснодар (7), трети е Залцбург (7), последен завърши тимът на Ница (6). 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА