Футболистите на основания на 10 март 1923 година Виляреал подариха на феновете за рождения ден на клуба домакинска победа срещу Байер (Леверкузен) с 2:0 в първия мач помежду им от 1/8-финалите в Лига Европа. Така „жълтата подводница” си осигури много добър аванс преди реванша и гледа уверено към следващата фаза на турнира.

Френският нападател Седрик Бакамбу зарадва феновете по трибуните на „Ел Мадригал” още в 4-ата минута, когато се разписа за 1:0 след асистенция на Роберто Солдадо. Играчите на Марселино продължиха да доминират, но до края на първата част не успяха да удвоят аванса си.

След почивката в 56-ата минута Денис Суарес изведе чудесно Бакамбу, който реализира втория си гол в мача и обезкуражи допълнително гостите. След около час игра Кристоф Крамер от гостите получи неприятна контузия и бе заменен принудително, а на негово място в игра се появи Фрей. 

„Аспирините” се опитаха да стигнат поне до почетно попадение, но така и не успяха да застрашат сериозно вратата, пазена от французина Алфонс Ареола. Домакините намалиха оборотите и спокойно изчакаха последния съдийски сигнал.

Реваншът на „БайАрена” в Леверкузен е точно след седмица на 17 март от 20:00 часа българско време.

 Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!