Чешкият национал Франтишек Райторал се е самоубил. Според турските медии 31-годишният защитник на Газиантепспор е бил намерен мъртъв в дома си в неделя.

Бранителят не се е появил на тренировката на тима, което предизвикало съмнение сред съотборниците му. След това съседите на футболиста повикали полицията, тъй като Райторал не е отговарял на позвъняванията им, а вратата на дома му е била заключена от вътрешната страна. В хода на разследването е станало ясно, че чешкият национал се е обесил.

"Той беше в добро настроение и не изглеждаше като човек, който има сериозни проблеми. Нямам никаква представа защо го е направил", заяви президентът на Газиантепспор Ибрахим Казил.

Райторал прекара най-силните години от кариерата във Виктория (Пилзен), с който два пъти стана шампион на Чехия. През 2014 година игра за кратко в Хановер 96, а миналото лято премина в Газиантепспор. От началото на сезона той взе участие в 19 мача в първенството и дори беше в групата за двубоя срещу Коняспор на 21 април, но не се появи в игра. Франтишек Райторал има 14 мача за националния отбор на Чехия, като беше част от състава за Евро 2012.