Уест Хям изхвърли по драматичен начин Ливърпул от турнира ФА Къп, след като спечели с 2:1 след продължения на „Болейн граунд” в преиграването помежду им от четвъртия кръг. Анджело Огбона прати "чуковете" на 1/8-финалите в надпреварата с попадение в последните секунди на второто продължение. Резултатът в редовното време бе 1:1.

Първата по-опасна ситуация дойде в 14-ата минута, когато Ливърпул започна да притиска съперника. „Мърсисайдци” изпълниха три корнера, които предизвикаха напрежение пред Дарън Рандъл, но Бентеке на два пъти не се ориентира най-добре сред купа от играчи. Две минтути по-късно Джоуи О’Браян получи топката на границата на наказателното поле. Изстрелът му рикошира в крак на защитник и разтресе левия страничен стълб на Миньоле.

В 25-ата минута Ливърпул имаше нов шанс да открие, след като Коутиньо проби отляво до аутлинията и върна към дузпата. Няколко негови съотборници обаче се разминаха с топката. Осем минути по-късно, след поредната си атака отляво Коутиньо изравни гредите в мача, а след последвалия корнер Бентеке не успя да преодолее с глава Дарън Рандъл от непосредствена близост.

В 38-ата минута Димитри Пайе изпълни брилянтно пряк свободен удар и разтресе лявата греда на гостите, а на Миньоле му се наложи да избива акробатично и последвалата добавка.

„Чуковете” излезнаха поведоха в 45-ата минута, когато Валенсия проби отляво в наказателното и центрира към непокрития Микаил Антонио, който от непосредствена близост вкара за 1:0.

След почивката Ливърпул бързо успя да навакса изоставането. Фелипе Коутиньо изпълни нестандартен пряк свободен удар от границата на наказателното поле. Той излъга стената, шутирайки по земя и топката влетя в мрежата на домакините в 49-ата минута.

Голът окрили „мърсисайдци”, които затвориха противника в собствената му половина. Бентеке не успя да провре топката през куп от защитници след разбъркване в наказателното поле на Уест Хям в 55-ата минута.

В 66-ата минута дойде най-спорният момент в мача. Главният рефер Роджър Ийст не посмя да отсъди дузпа за Уест Хям, след като Тиаго Илори задържа с ръка Валенсия, който опитваше да завърши пас на Антонио в наказателното поле на Ливърпул.

Дарън Рандъл трябваше да се намесва решително в 80-ата минута, когато изби опасен удар на Бентеке от пряк свободен удар.

След равенството в редовното време се стигна до продължения. Бентеке бе много близо до гола в 99-ата минута, когато след опит за изчистване топката попадна у него, но ударът му от точката на дузпата мина на сантиметри от дясната греда. Секунди по-късно той остана очи в очи с Рандъл, но стражът блокира удара му.

Двата отбора вече започнаха да мислят за дузпите, когато в последната минута при центриране от пряк свободен удар Анджело Огбона се извиси над защитниците на Ливърпул и вкара с глава топката в далечния ъгъл.

В следващия кръг на 1/8-финалите „чуковете” гостуват на Блекбърн. Мачът е на 21 февруари (неделя) от 16:00 часа българско време.

Уест Хям – Ливърпул 2:1 след продължения (1:1 в редовното време)

1:0 Микаил Антонио (45), 1:1 Фелипе Коутиньо (49) 2:1 Анджело Огбона (120)

Уест Хям: Рандолф, О'Брайън (83 - Моузес), Рийд (65 - Колинс), Огбона, Кресуел, Обианг, Ноубъл, Куяте (75 - Керъл), Антонио, Пайе, Валенсия

Ливърпул: Миньоле, Фланаган, Илори, Лукас Лейва, Смит, Стюърт, Чиривея (102 - Милнър), Тейшейра (59 - Ориги), Коутиньо (59 - Стъридж), Айб, Бентеке