УЕФА е в шок след терористичния атентат в Манчестър. Европейската футболна централа изисква от шведските власти в столицата Стокхолм повишени мерки за сигурност за финала на Лига Европа между Аякс и Манчестър Юнайтед утре от 21:45 часа българско време.

„УЕФА е шокирана от вчерашния атентат в Манчестър. Нашите мисли са за жертвите и засегнатите семейства. В момента няма особени сигнали, които да насочват към това, че би могло да има някакви активности преди финала на Лига Европа в Стокхолм с цел атентат. УЕФА работи от месеци в тясно сътрудничество с местните власти и Шведският футболен съюз. От началото на проекта е предвиден риск за възможен терористичен атентат. След атентата в Стокхолм през април са направени допълнителни мерки за сигурност. Заради засилените мерки УЕФА съветва феновете да тръгнат по-рано към стадиона. На входовете ще има щателни проверки и може да има забавяне при допускането на стадиона”, се казва в официално изявление на УЕФА.

Ръководството на Манчестър Юнайтед и представители на УЕФА са провели работна среща, на която клубът е поискал разрешение играчите да излязат утре с траурни ленти в памет на загиналите при снощния терористичен акт.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА