Голмайсторът на Атлетико (Мадрид) Антоан Гризман почти сигурно ще премине в английската Висша лига през лятото. Мениджърът на 26-годишния френски национал Ерик Олхат разкри, че Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси проявяват сериозен интерес към клиента му и са готови да платят сумата, записана в договора на Гризман като освобождаваща клауза.

„Има клауза за 100 милиона евро в договора, а това ограничава броя на кандидатите. Юнайтед първи се обадиха”, призна Ерик Олхат пред френска телевизия.

„Червените дяволи” вероятно вече се оглеждат за заместник на голямата си звезда Златан Ибрахимович. 35-годишният шведски голмайстор получи тежка контузия в коляното и ще отсъства от терените поне до януари следващата година.

Антоан Гризман има 16 гола в Примера дивисион от началото на сезона. Атлетико със сигурност не иска така лесно да се разделя с него и дори се надява той да поднови договора си със завишена сума като освобождаваща клауза. Това би трябвало да понижи интереса към него от големите грандове. За евентуален негов трансфер на „Олд Трафорд” би могло да говори и приятелството му с неговия сънародник Пол Погба.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА 

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН