Селекционерът на Аржентина Херардо Мартино е един от хората, които най-добре познават звездата в световния фубол Лионел Меси. Специалистът има наблюдения за петкратния носител на "Златна топка" освен от  работа им в националния отбор, а и от съвместния им престой в Барселона.

"Трудно е да си Меси. Той е един от най-великите играчи в историята на футбола, но е и обикновен човек. Меси си има проблеми, той е като всички хора. Трябява да е ясно, че животът му не е изпълнен само с хубави моменти. Във футбола нещата не винаги се развиват така, както той иска. Очевидно е, че фактът, че не е печелил с Аржентина, му тежи".

"Критикуват Меси за играта му с екипа на Аржентина. Аз ви казвам, че той играе със същото желание за Барселона и за националния отбор. Меси играе страхотно на Копа Америка. Това е турнир, в който играеш на всеки 3 или 4 дни и той игра много силно. Той има силна воля и винаги се раздава за Аржентина. Ясно е, че трябва да побеждаваме. Всеки, който работи във футбола, зане, че е трудно да бъде признат без трофеи", коментира още Мартино