България постигна страхотна победа срещу  Холандия с 2:0 на Националния стадион „Васил Левски”. Двубоят бе от световните квалификации, а двата гола реализира Спас Делев.

В Холандия стана повече от напечено. Медиите се позовават на информации от кухнята на отбора, че селекционерът Дани Блинд може да бъде уволнен до няколко дни.

Дори още преди приятелския мач срещу Италия, който ще се играе в Амстердам след два дни. След поражението в събота вечерта „лалетата” се сринаха до четвърто място в квалификационна група „А” за Световното през 2018 година.

Холандците все още изживяват тежко провала в квалификациите за европейското първенство, на което не участваха.

"Сега като погледна назад, не мисля, че е добре 17-годишният Де Лихт да стартира в мача, но това е мое решение и не не можем да върнем този момент. Но аз си нося отговорността за това действие.

Питате ме дали смятам, че трябва да продължа да водя отбора на Холандия? Трябва да помисля върху този въпрос. Но няма да хвърля кърпата тук, в София. Изключително съм разочарован, че нещата се развиха по този начин, още повече, че имах много добро предчувствие за този мач. Но това има смисъл, когато нещата се случат както трябва, а това не е така“, добави още селекционерът на Холандия.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​