Българската легенда на световния футбол и Барселона Христо Стоичков за пореден път отдаде чест на легендарния бивш негов наставник при каталунците Йохан Кройф. Камата заяви, че философията на починалия преди малко повече от година велик холандец живее в клуба чрез аржентинската звезда Лионел Меси. За Стоичков тези двамата са допринесли изключително много за историята на Барса.

„Кройф пристигна в Барселона през 1988 година и не просто изгради печеливш отбор, но положи основите за организирането на цялата школа. От този процес започнахме да берем плодове. В началото се появиха играчи като Хосеп Гуардиола и Иван де ла Пеня. После дойде генерацията на Карлес Пуйол, Шави, Иниеста и Виктор Валдес", сподели Стоичков в интервю за аржентинския всекидневник „Ла Насион”.

"Сега наблюдаваме Меси. Това не е някаква случайност, а дълъг работен процес. Философията на Йохан живее у Меси. Тези двамата сториха много за клубната история, точно както навремето го направи Ласло Кубала”, допълва Камата, който в същото интервю коментира, че Меси и Кристиано Роналдо са най-добрите в света към момента, но трябва да има ясни критерии за връчването на "Златната топка".