Попълнете търсена ключова дума или фраза

Сър Алекс даде съвет на Юнайтед за целите му

https://blitz.bg/sport/svetoven-futbol/sr-aleks-dade-svet-na-yunayted-za-tselite-mu_359136.html Blitz.bg/Sport

Отборът има отличен шанс да спечели Лига Европа, заяви легендата

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън даде съвет всички в тима да се концентрират върху спечелването на Лига Европа - турнир, който до този момент "червените дяволи" не са печелили. В момента отборът е пети във Висшата лига и продължава борбата за топ 4, а в Лига Европа стигна 1/4-финалите, където ще има за съперник белгийския Андерлехт.

"Истината е, че никога не сме печелили нито Лига Европа, нито УЕФА Къп, а сега жребият е чудесен. Не казвам, че е сигурно, че Манчестър Юнайтед ще спечели турнира, но има отличен шанс да го стори. Това си е европейска купа, а също така и място в Шампионската лига", сподели Фъргюсън.

"През 70-те години успехите бяха за Аякс и Байерн. През 80-те - за Ливърпул. 90-те години бяха тези на италианците и на Милан. След това и английските отбори имаха силни години. Сега колелото се паднало на испанските отбори, затова те имат такива успехи", допълни 75-годишният шотландец, който бе начело на „червените дяволи” в продължение на 27 години.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА

Още по темата

Коментирай

1 Коментар