Една от най-уважаваните личности в английския футбол Хари Реднап е направил шокиращи признание пред "The Telegraph", че негови играчи са залагали на собствени мачове. Разкритията идват от поредната серия разследвания на британското издание, след които пострадаха доста футболни хора, като най-голямото име сред тях е Сам Алърдайс, който набързо се прости с поста си селекционер на Англия. Сред замесените са и мениджърът на КПР Джими-Флойд Хасълбенк и асистент мениджърът на Саутхемптън Ерик Блек. Замесени бяха имената и на Стив Брус, Алън Пардю, Марк Хюз, Райън Гигс, Тони Пюлис и Дейвид Мойс.

69-годишният специалист е бил заснето от репортери как обсъжда конкретен двубой на свой бивш отбор (не е ясно кой точно), на който всички футболисти са били заложили. Неговите играчи са сложили пари за победа на своя тим, а един от тях дори казал на агента си да „договори нова ипотека за къщата”, защото коефициентът бил висок. Точният коефициент е бил 2.50. Въпросният агент по-късно твърдял, че играчите на другия отбор също залагали на този мач. Букмейкърите давали високи ставки за отбора на Реднап, защото се предполагало, че той ще пусне по-слаб състав, защото отборът му вече не играел за нищо. Вместо това, Хари пуснал силна единадесеторка и тимът му спечелил с лекота.

Правилата на ФА на Англия изрично забраняват футболистите да залагат на свои мачове и всеки мениджър трябва да съобщи, ако знае за подобно нарушение.

 Вестник "Тhe Telegraph" счита, че Реднап не е направил това, но не носи вина, защото не е знаел за залозите до началото на въпросния мач. Във видеото със скрита камера той казва, че е бил изненадан, когато е разбрал. Но дори да е разбрал едва след мача, това пак е нарушение и той е длъжен да съобщи на ФА.