Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) изпусна два гола аванс и завърши 2:2 у дома с Борусия (Дортмунд) в прекия сблъсък за първото място в крайното класиране на група „F” в Шампионската лига. Със същия резултат бе приключила и срещата в Дортмунд, а мачът на „Сантяго Бернабеу” също предложи на зрителите шоу с четири гола и множество пропуски пред двете врати. В крайна сметка гостите от Германия успяха да спечелят групата и ще бъдат поставени на жребия за 1/8-финалите.

Гостите бяха малко по-активни в началните минути, но постепенно домакините взеха инициативата и след няколко пропуска поведоха с гол на Карим Бензема (28). До края на полувремето вестфалци не успяха да отвърнат на удара и се оттеглиха на почивка с гол пасив.

В началото на втората част Карим Бензема (53) с глава удвои аванса на „белия балет”, след като малко преди това и направи пропуск сам срещу вратаря Роман Вайденфелер. Последва отпускане в редиците на Реал и натискът на гостите даде резултат, след като голмайсторът им Пиер-Емерик Обамеянг (61) намали на 2:1.

Футболистите на Зинедин Зидан можеха да увеличат аванса си, но направиха редица пропуски. Веднъж влезлият като резерва Марко Ройс трябваше да избива топката от голлинията на вестфалци, а в 78-ата минута Кристиано Роналдо нецели гредата. В самия край на срещата Марко Ройс (88) вкара за 2:2 и шокира феновете на "Бернабеу", за да може Дортмунд да триумфира като победител в групата.

След равенството Борусия (Дортмунд) завърши на първото място с 14 точки, а Реал (Мадрид) остана втори с 12 точки и също ще играе на 1/8-финалите в турнира.

Резултат с изображение за real madridРезултат с изображение за borussia dortmundРЕАЛ (МАДРИД) - БОРУСИЯ (ДОРТМУНД) 2:2
1:0 Карим Бензема (28), 2:0 Карим Бензема (53), 2:1 Пиер-Емерик Обамеянг (61), 2:2 Марко Ройс (88)

Мадрид, "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА