Севиля победи Лестър с 2:1 в първи осминафинал от Шампионската лига. Домакините имаха почти пълно надмощие и пропуснаха да запишат доста по-убедителен успех.

За мача на стадион „Рамос Санчес Писхуан” мениджърът на Лестър Клаудио Раниери направи 10 промени спрямо тима, който загуби срещу Милуол в ФА Къп. Единствено Ахмед Муса запази своето място. Нападателят си партнираше с Джейми Варди, който търсеше край на негативната си серия от 9 мача без гол.

След вихрено начало домакините получиха дузпа в 13-ата минута.   Хоакин Кореа успя да стигне пръв до спорна топка и Уес Морган го фаулира в наказателното поле. Каспер Шмайхел обаче отрази шута от „бялата точка“ на Кореа.

В 25-ата минута Севиля поведе. Ескудеро центрира в пеналта, а там Пабло Сарабия заби топката с глава в обратния ъгъл на вратата за 1:0.

Статистиката говореше красноречиво за надмощието на домакините през първото полувреме. Притежанието на топката бе 70%-30%, а точните удари – 5:0. Скоро след почивката гредата спаси Лестър след шут на Витоло.

Кореа се реваншира за пропуснатата дузпа и удвои резултата в 62-ата минута след груба грешка на отбраната на „лисиците“ и фамозно отиграване и пас на Йоветич. 

В 73-ата минута Дани Дринкуотър проби отляво и центрира остро пред вратата на Севиля. Там връхлетя Джеймс Варди и буквално разстреля стража  Рико за 2:1. Това беше първи гол за стрелеца в турнира.

В последните минути на мача късметът отново беше на страната на Лестър, след като Адил Рами тресна напречната греда след удар глава.

Реваншът на „Кинг Пауър Стейдиъм” е на 14 март.   

Андалусийците не са намирали място на четвъртфиналите в най-комерсиалния турнир от 59 години. За последно испанският тим е бил сред най-добрите осем в Европа през сезона 1957/59 година, когато надпреварата носи името Купа на европейските шампиони.

Лестър от друга страна се представя изненадващо добре до този момент в Шампионска лига, въпреки че в английското първенство е сред най-слабите отбори. "Лисиците" станаха първи в група с Порто, ФК Копенхаген и Брюж и са амбицирани да се превърнат в една от сензациите в Европа през настоящата кампания.



Севиля - Лестър 2:1
1:0 Пабло Сарабия (25), 2:0 Хоакин Кореа (65), 2:1 Джейми Варди (73)

"Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Съдия: Клеман Турпен (Франция) 

Състави:
Севиля: Рико; Мариано, Ленгле (55-Карисо), Рами, Ескудеро; Кореа (63-Ибора), Нзонзи; Сарабия, Насри, Витоло; Йоветич

Контузени: Тремолинас, Крон-Дели;
Наказан: Меркадо
Треньор: Хорхе Сампаоли

Лестър: Шмайхел; Симпсън, Морган, Хут, Фукс; Марез, Дринкуотър, Олбрайтън (88-Амарти), Ндиди; Муса (58-Грей), Варди
Контузени: Няма
Наказани: Няма
Треньор: Клаудио Раниери 


РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА