Реал (Мадрид) загуби сензационно от Селта с 1:2 в първа 1/4-финална среща от турнира за Купата на краля. Това беше второ поредно поражение за доскоро непобедимия тим на Зинедин Зидан. Белия балет нямаше поражение в 40 поредни мача, но в рамките на 4 дни допусна две поредни. В неделя Реал падна и в Севиля с 1:2 в среща от Примера дивисион. Сега са пред отпадане и за Купата. Реваншът е след седмица на негостоприемния „Балаидос“ във Виго.

Нищо не подсказваше в началото за такава развръзка. В 17-ата минута Кристиано Роналдо уцели гредата, а само три по-късно Лукас Васкес затрудни вратаря Алварес с шут от 20-ина метра.
В 39-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Роналдо падна в пеналта след сблъсък с Густаво Кабрал. Реферът Фернандо Борбалан обаче си затрая.

Второто полувреме започна по същия сценарий – играчите на Реал нападаха, гостите се бранеха. В 58-ата минута резервата Алваро Мората беше близо до откриране на резултата, но стреля малко над вратата. В 64-ата Селта противно на логиката поведе. При бърза контраатака Бонгонда нахлу отляво и центрира в наказателното поле, където бранителите сбъркаха, Марсело изчисти нескопосано точно в краката на Яго Аспас, който вкара от 11 метра - 0:1. 

В 69-ата Марсело обаче изравни със страхотен гол от воле с помощта на рикошет. Секунди след подновяването на играта дойде и фаталната за Реал ситуация.  Левият бек на гостите Джони Кастро се провря между централните защитници на Белия балет и останал сам срещу вратаря Кико Касия хладнокръвно реализира за 1:2.

Отчаяният натиск на домакините доведе само до няколко разбърквания пред Алварес. Най-чистото положение профука резервата Бензама в 83-ата минута, изпращайки топката над вратата от няколко метра. 

 

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН