Атлетико (Мадрид) победи с големи мъки коравия тим на Селта с 3:2 в мач от 22-ия кръг на испанската Примера дивисион. 

Галисийците поведоха с гол на Кабрал още в 5-ата минута.  Той се възползва от детинска грешка на вратаря Моя след нескопосано избиване след корнер и чукна топката с глава в празната врата за 0:1.

Отговорът на "дюшекчиите" не закъсня и в 11-ата минута Фернандо Торес изравни след феноменално изпълнение със задна ножица. След половин час игра Хлапето можеше да направи обрата пълен, но пропусна дузпа. Нарушението беше отсъдено за спъване на Яник Караско в пеналта. Торес обаче стреля в напречната греда от "бялата точка".

В 78-ата минута бърза контраатака на гостите свари неподготвена отбраната на съперника. Яго Аспас изведе Гуидети в чиста позиция и шведът се разписа за 1:2. Караско в 87-ата минута възстанови равенството след красиво изпълнение от воле и изстрел от границата на наказателното поле за 2:2.

Секунди по-късно Гамейро свали с глава една топка на оставения непокрит Грийзман, който оплете топката в мрежата за крайното 3:2.

Реал (Мадрид) е лидер в класирането с 49 точки, пред Барселона с 48, Севиля има 46, Атлетико (Мадрид) е с 42. Селта е 10-и с 30 т.


ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН