Реал (Мадрид) загуби визитата си на Валенсия с 1:2 в отложен мач от 16-ия кръг в испанската Примера дивисион. Това беше второ поражение за Белия балет от началото на сезона в първенството. Първото беше от Севиля и пак с 1:2. По този начин лидерът Реал пропусна да увеличи аванса си пред преследвача Барселона във временното класиране. "Кралете" са с 52 точки, вечният им враг има 51, но и мач повече.

Валенсия вече е на 13-о място с 26 точки.

Мачът започна отлично за домакините. Преминалият през зимата при "прилепите" Симоне Дзадза откри резултата със страхотен гол. Италианецът матира мадридската отбрана с две докосвания в 4-ата минута след центриране на Мунирза 1:0. Само 5 минути по-късно "Местая" отново избухна. Дзадза топи път влезе в ролята на асистент и чукна топката към Нани, а португалецът изведе Ореляна сам срещу вратаря за 2:0.

Футболистите на Реал се хвърлиха в атака в опит поне за реми, но усилията им стигнаха само да направят поражението си почетно. Секунди преди почивката Марсело центрира перфектно в наказателното поле на Валенсия, а Кристиано Роналдо се извиси над всички, за да засече неспасяемо в мрежата за крайното 2:1.

Това беше гол №15 за мегазвездата от началото на сезона в Примера. Лидер сред стрелците е Лео Меси с 19 попадения, а съотборникът му Луис Суарес е с 18.

Реал прекъсна серия от 4 поредни победи. Въпреки поражението обаче, Белия балет постави нов рекорд в своята история. „Кралете“ се разписаха в 43-и пореден мач. 

Последният път, когато Реал не успя да порази противниковата врата, беше в полуфиналната среща от Шампионската лига с Манчестър Сити на 26 април 2016 г. Тогава двубоят в Манчестър завърши 0:0. Оттогава насам тимът на Зинедин Зидан вкара 114 гола в 42 мача. 

Абсолютният рекорд в Испания принадлежи на Барселона. През сезоните 1942/43 и 1943/44 каталунците не са пропуснали да се разпишат в 44 поредни срещи.

 

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!