Борусия (Дортмунд) се раздели с треньора Томас Тухел, информира „Билд“. Това е станало на днешната среща между управата и 43-годишния специалист, която се проведе в хотел „L'Arrivée“ в Дортмунд. Очаква се официално потвърждение от клуба.

Тухел и неговият агент Олаф Майнкинг са пристигнали в 12:08 минути местно време днес на обяд. Само 21 минути по-късно треньорът е напуснал срещата.

„Можете са си представите как протече срещата, след като анализът на целия сезон беше направен толкова бързо“, заяви Томас Тухел пред „Билд“ на излизане от хотела.

Раздялата между специалиста и Борусия (Дортмунд) не е изненада и се очакваше. От месеци се говори, че треньорът има разногласия с клубната управа. Освен това имаше напрежение между Тухел и част от играчите.

Както е известно, „жълто-черните“ завършиха на трето място в класирането в Бундеслигата и спечелиха Купата на Германия в събота. Тимът отпадна на четвъртфиналите на Шампионската лига от Монако, а срещите бяха помрачени от бомбения атентат срещу клубния автобус преди първата среща с „монегаските“.