Пари Сен Жермен се класира по убедителен начин за финала за Купата на Франция. Столичният гранд помете Монако с 5:0 в полуфинален сблъсък, като "монегаските" бяха без най-добрите си футболисти. В спор за трофея момчетата на треньора Унай Емери ще срещнат Анже, който вчера надви Гинган в другия полуфинал.

Домакините решиха всичко още до почивката, когато вече водеха с 2:0. Юлиян Дракслер откри резултата в 26-ата минута след груба грешка на Морган де Санктис. Вратарят на "монегаските" изби нескопосано далечен шут право в краката на Единсон Кавани. Уругваецът поднесе топката на празна врата на Дракслер и немецът нямаше как да сгреши за 1:0.

В 31-ата минута Анхел ди Мария проби отдясно и центрира пред вратата, а хитрият Кавани стехнично с пета чукна топката в мрежата за 2:0.

В 50-ата минута Мбае отклони топката в собствената си врата в опит да изчисти остро центриране на Максуел пред връхлитащия Маркиньос - автогол, и 3:0 за ПСЖ!

Атаките на столичани продължиха със същата сила и само 2 минути по-късно ветеранът Де Санктис отново се наведе да вади топката от мрежата си. Ди Мария асистира на Матюиди, извеждайки го на празна врата за 4:0. Маркиньос оформи крайното 5:0 в 89-ата минута.

Това беше втора поредна победа на ПСЖ над съперника след онова 4:1 в началото на април на финала за Купата на лигата. Това е и девета поредна победа за тима след драмата в Барселона в Шампионската лига (1:6).

Двата отбора водят люта битка и за шампионската титла във френското първенство. Лидер с по-добра голова разлика и предимство в преките двубои (3:1, 1:1) е Монако. Иначе точките им са равни - по 80, но пък "монегаските" са и с мач по-малко.