Ивайло Петев и Динамо (Загреб) загубиха битката за шампионската титла в Хърватия. За първи път в историята си златните медали спечели Риека, който в предишните три сезона финишираше на второ място. Динамо пък прекъсна серията си от 11 поредни титли.

Борбата за първото място беше решена кръг преди края на сезона. Динамо (Загреб) се наложи с 1:0 като гост на Осиек в неделя. Аржентинецът Леонардо Сигали вкара единствения гол за „модрите“ в 64-ата минута.

Часове по-късно Риека разби Цибалия с 4:0. Марио Гавранович вкара две попадения за успеха. По един път се разписаха бившият играч на Лудогорец Роман Безяк и Дарио Жупарич.

Така тимът от адриатическото крайбрежие запази аванса си от пет точки пред столичани и си гарантира шампионската титла кръг преди края. В последния Динамо приема Риека, но мачът е вече без значение. На 31 май двата тима отново ще излязат един срещу друг в спор за Купата на страната.  

Трябва да се отбележи, че Петев пое отбора през есента, когато Динамо изоставаше от Риека и въпреки силната серия под ръководството на българина (19 победи, 4 равенства и две загуби), загребчани не успяха да наваксат пасива си.