Последният оцелял от ужасната самолетна катастрофа край колумбийския град Меделин Хелио Хермито Зампиер – Нето, може да възобнови футболна си кариера въпреки тежките наранявания. Това потвърди неговият баща Хелам чрез съобщение в социалните медии.

Лекарите от болницата твърдят, че 31-годишният централен защитник на бразилския тим Чапекоензе е в стабилно състояние след хирургични интервенции на дробовете, коляното, китката и главата.

„Моят син е по-добре и все по-добре. Той точно претърпя операция на крака и лекарите казва, че той ще може да се върне към футбола. Ние ще продължим да се молим. Трябва обаче да изчакаме изписването му от болницата и да го видим”, споделя бащата на футболиста.

Междувременно от болницата потвърдиха, че няма да се наложи ампутация на левия крак на 24-годишният вратар Джаксън Фолман, който също оцеля в катастрофата, но претърпя ампутация на десния си крак.

27-годищният защитник Алан Рушел има проблеми с гръбначния стълб, но засега те не дават отражения върху движението му. Състоянието на журналиста Рафаел Хензел също е стабилно, както и това на стюардесата Ксимена Суарес.

ВСИЧКО ЗА ТРАГЕДИЯТА КРАЙ МЕДЕЛИН