Атирау с треньор Стойчо Младенов записа домакинско равенство 0:0 срещу Шахтьор (Караганди) в мач от 18 кръг на първенството на Казахстан. В края на двубоя обаче воденият от Младенов тим бе порязан на два пъти от съдиите. В 90-ата минута реферът подмина дузпа за игра с ръка на противник в наказателното поле. В четвъртата минута от добавеното време имаше и груб фаул срещу играч на Атирау на границата наказателното поле, но съдията подмина и тази ситуация.

Това бе четвърти мач на Младенов начело на отбора. Атирау продължава без загуба под негово ръководство - три поредни победи и равенство. След 18 кръг тимът е на шесто място с 23 точки. До края на редовния сезон остават четири кръга, като целта е именно шестото място, което дава право на участие в шампионския плейоф. Изключително важен за постигане на задачата пред Атирау е отложеният мач с Тобол, който ще се играе в средата на другата седмица. Тобол е отборът зад Атирау в класирането, който има претенции за шестото място.

В друг мач от 18-ия кръг Иртиш Павлодар с треньор Димитър Димитров-Херо се наложи с 3:1 над Жетису. Точни за успеха бяха Джалоу, Игнасио и Муртажайев.

Лидер в класирането е Астана на Станимир Стоилов с 44 точки, Иртиш с Херо е втори с 38 точки.